pátek 13. prosince 2013

Medové perníčky

Suroviny:
500g hladké mouky
200g moučkového cukru
200g medu
1 lžička sody
1,5 lžíce kakaa
1/2 pernikové koření
2 vejce
Nejdříve si smícháme sypké suroviny,uděláme důlek a přidáme med a vejce,které nejdříve společně s medem promícháme a následně zapracujeme do těsta.Mícháme dokud se nám všechny suroviny nespojí do tuhého těsta.Vypracované těsto zabalíme do potravinařské folie a uložíme na cca 24 hodin do ledničky.
Připravené těsto vyválíme na 0,5cm tloušťku a formičkami vykrajujeme perníčky.Uložíme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180-200.Jak nám perníčky začnou trochu vonět -je třeba je kontrolovat zespoda zdali jsou upečené.Perníčky jsou tmavé snadno se připalují.Když chceme aby se nám perníčky leskly potřeme je lesklou polevou.
Lesklá poleva:
1 vejce
1 polévková lžíce moučkového cukru
trošku vlažné vody
Cukr rozpustíme ve vodě,pak přidáme vejce a rozšleháme.Perníčky hned po upečení potřeme polevou a přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE