Cibulové bagety
Těsto:
600g hladká mouka
400g teplá voda
10g sušené droždí
10g soli
2 zkaramelizované cibule
Těsto je nejlepší zadělat večer.Nejdříve se smíchá voda s moukou a nechá se 1/2hodiny odpočinout.
Mezitím
se zkaramelizuje cibule tak,že na pánvičce na trošce oleje orestujete
na půlkolečka nakrájenou cibuli.Když změkne a začne chytat zlatavou
barvu přidáte 1lžíci/kavovou/ krystalového cukru a necháte
zkaramelizovat.Cibuli dáme na ubrousek okapat a vychladit.
Po
1/2hodině do těsta přidáte sůl,sušené droždí a vychladlou cibuli.Mixerem
s háky pořádně vypracujeme.Dáme do mísy zakryjeme folii a dáme na noc
do lednice.
Pečicí papír vysypeme moukou a na něj vylijeme těsto.UŽ
NEMÍCHAT.Rozdělíme na 3 části vytvarujeme bagety a necháme na pečicím
papíře 1 hodinu kynout.
Troubu na 230 i s plechem pak plech
vyndáme,přendáme na něj bagety s pečicím papírem a dáme péct.Teplotu
snižíme na 190 a pečeme 20-25 minut.
Bagety můžete šikmo naříznout
Inspirace-Tana
http://bonvivani.sk/recepty/cibulove-bagety
Žádné komentáře:
Okomentovat