Wednesday, 22 November 2017

Domácí celozrný knedlík

Suroviny:
400 g tvrdší veky /může i housky/
250 ml - 300 ml mléka dle potřeby
špetka soli
3 vejce
bylinky /petržel,libeček/
50 g celozrné mouky i více /dle potřeby/

Postup:
Veku nakrájíme na kostičky a dáme do misky,pokropíme mlékem a necháme vsáknout.Ve zbylém mléce rozšleháme žloutky a přidáme do mísy.Osolíme,přisypeme mouku přidáme bylinky a dobře promícháme.Nakonec z bílků ušleháme sníh a zapracujeme do směsi.
Pak na potravinářskou folii uděláme knedlík,zabalíme na koncích stáhneme a zavažeme a propícháme párátkem.
Dáme vařit do vroucí vody asi na 20 minut.Po vyjmutí knedlík ihned rozbalíme a propícháme aby vyšla pára a nesrazil se nám.
Vyšly mi 2 knedlíky

No comments:

Post a Comment