neděle 4. června 2017

Slané rohlíky 2

Suroviny:
250 ml vody
1 kávová lžička javorového sirupu nebo sladěnky
1 kávová lžička cukru
1 polévková lžíce soli
1 polévková lžíce oleje
1 kostka droždí
300 g mouky hladké
150 g mouky polohrubé
hrubá sůl,kmín na posypání

Postup:
Když máte pekárnu vložíme do ní suroviny v pořadí jak je uvedeno a necháme těsto uhníst a vykynout.Nebo si připravíme z droždí,vody a cukru kvásek,přidáme poté ostatní suroviny a těsto vypracujeme ručně.Pak necháme kynout aby znásobilo objem.
Když je těsto hotové rozdělíme ho na 8 dílu /rohlíky budou větší/ nebo 12 dílu.
Každý kousek vyválíme na obdélník,ne až ke kraji.Vznikne nám hrubší část,kolem které začneme namotávat rohlíky.Rohlíky pak ještě dlaněmi vytvarujeme do delšího tvaru.Dáme pak na plech,postříkáme rozprašovačem z vodou,posypeme solí a kmínem.Necháme asi 20 minut podkynout a dáme péct do vyhřáté trouby na 220 asi 20 minut.
Upečené rohlíky přendáme na mřížku.
Recept si oblíbíte,výborné jsou i druhý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE