sobota 12. dubna 2014

Vatikanský chléb štěstí

Vatikánský chléb/těsto/je obklopen mnoha legendami a koluje po světě jako řetězové emaily.
Chléb je obklopen tajemstvím protože se ani přesně neví jak a kde tato kolovačka vznikla.A právě proto že je zahalen do tajemna,obdarované ženy podlehnou a upečou jej nebot jsou zvědavé co z darovaného dílů vznikne.
Vatikánský chléb štěstí můžete jíst kdykoliv avšak péct by se měl/jak říká legenda jen jednou za život.
Chléb přinese štěstí celé rodině a tomu,kdo se o těsto celý týden staral,splní velké přání.
Postup tvorby Vatikanského chleba
Darované těsto by nemělo přijít do styku s kovovými předměty.Proto ho umístíme do plastové či skleněné misky,zamícháme vařečkou,přikryjeme utěrkou a celý týden necháme přikryté těsto stát na lince.
Pondělí:
Do těsta přidáme 250g krupicového cukru.Nemícháme.
Úterý:
Přidáme250ml mléka.Zamícháme.
Středa:
Přidáme 250g polohrubé mouky.Zamícháme.
Čtvrtek:
Těsto promícháme-ráno,v poledne a večer.
Pátek:
Přidáme 250g cukru,250ml mléka a 250g polohrubé mouky.Zamícháme.
Sobota:
Těsto dobře promícháme a rozdělíme na 4 díly.
Neděle:
Do jednoho dílů přidáme 250g polohrubé mouky,250ml oleje,3 vejce,3 nahrubo nastrouhaná jablka,půl prášku do pečiva,půl lžičky jedlé sody,půl lžičky skořice,půlku nalámané čokolády na vaření,2 hrsti ořechů,rozinky,vanilkový cukr.Vše promícháme.
Pečeme v pekáči.Těsto je třeba hlídat protože je poměrně rychle upečené.Pečeme na 170
Upečený chléb pocukrujte moučkovým cukrem.
Zbylé 3 díly těsta obdarujte své známe.

Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE