pondělí 23. září 2013

Moravské kysané zelí s kroupovým jelitem a slezskými knedlíky

Moravské zelí:
1 sáček kysaného zelí
2 cibule
2 brambory
slanina
2 lžíce hladké mouky
voda
sůl
olej

Zelí dáme vařit v mírně osolené vodě do měkka.
Na pánev hlubší/nebo hrnec dáme na kostičky nakrájenou slaninu trochu posmažit,cibuli nakrájíme na jemno přidáme ke slanině a necháme zesklovatět.
Pak přidáme mouku, chvíli restujeme hlídáme aby neztmavla a zalijeme studenou vodou, posolíme.
Mezitím si nastrouháme syrové brambory a po chvíli  je přidáme k jíšce.
Vaříme, až se vše řádně provaří a zhoustne.
Uvařené zelí scedíme a přidáme do směsi.Ještě chvíli vše společně provaříme dochutíme a je hotovo.
Jeli zelí moc husté můžeme dolít trochu vody, hotové zelí můžeme podle chuti dokyselit octem.

Slezké knedlíky:viz složka/ Přílohy a zavařky/

Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE