Wednesday, 25 September 2013

Koložvárské zelí

Suroviny:
1,5 pytliku uvařené rýže
kyselého.zelí
500g mletého masa
nozička  klobásy
kysanou smetanu
trochu mléka
sůl,pepř

gulašová a papriková pasta
uzená paprika nebo klasická sladká paprika
2 cibule,2 stroužky česneku
drcený kmin
sádlo


Cibuli a česnek si orestujte na sádle do hněda  přidejte papriku,maso a restujte.
Maso potom osolte,opepřete dochuttě pastou podlijte vodou a nechte ještě pár minut dusit.Zeli si nechte okapat a trochu překrájte.
Dejte ho do zapékací mísy .Na zelí navrstvěte uvařenou rýži a na rýži dejte na kolečka nakrájenou klobásu.
Na to vše dejte orestované maso a zakončete kysanou smetanou rozmíchanou v trošce mléka.
Dejte péct do trouby zakryté na 200 stupnů tak 20minut. 

2 comments: